Ücretsiz SEO Araçları - Galaksi Host

Ücretsiz SEO Araçları

Ücretsiz SEO Araçları



Ücretsiz SEO Araçları

Daha çok baÅŸlangıç seviyesi SEO çalışmalarında kullanımı uygun olan ücretsiz SEO araçları, kısıtlı da olsa SEO uzmanlarının birçok konuda fikir sahibi olmasını saÄŸlayabiliyor. ÇoÄŸu ücretsiz SEO uygulaması farklı kısıtlamalara sahip, kısıtlamaları aÅŸmak için ücret ödemeniz gerekebilir. Bazıları da tamamen ücretsiz olmasıyla ön plana çıkmakta. Ä°lk olarak tamamen ücretsiz olan araçları incelemeye baÅŸlayalım:

Google Search Console

Eski ismi Google Web Yöneticisi Araçları (Google Webmaster Tools) olan bu araç, 20 Mayıs 2015tarihinde Google Search Console adını aldı. Daha önce  bu deÄŸiÅŸiklikten bahsetmiÅŸtik: Google Web Yöneticisi Araçları, Google Search Console adını aldı.

Google Search Console, mutlaka kullanmanız gereken, temel fonksiyonlara sahip ücretsiz araçların başında geliyor. Web siteniz için geniÅŸ ölçekli inceleme fırsatları sunmasının yanında, site baÄŸlantılarının ayarlanması, backlink profilinin düzenlenmesi, robots.txt ve sitemap.xmldosyalarının test edilmesi, mobil uyumluluk, bulunamayan sayfaların tespit edilmesi gibi oldukça önemli konularda fikir sahibi olmanızı saÄŸlıyor. Aynı zamanda Google Analytics gibi diÄŸer Google ürünleriyle baÄŸlantı kurmanızı saÄŸlayan Google Search Console, muhakkak kullanmanız gereken ücretsiz SEO araçlarının başında geliyor.

Konu Tarayıcısı – The Topic Explorer

Seomonitor.com tarafından geliÅŸtirilmiÅŸ bu semantik keyword aracını bu yazıda tanıttığımız diÄŸer keyword araçlarından ayıran en önemli fark, Türkçe ve Türkiye için geliÅŸtirilmiÅŸ olması. Gerek keyword derinliÄŸi ve gerekse keyword’ler arasında semantik baÄŸ kurabilmesi ile ön plana çıkıyor. Seomonitor.com müÅŸterisiyseniz bu araç üzerinden yaptığınız keyword aramalarını projelerinize hedef keyword olarak ekleyebiliyorsunuz. Keyword arama hacimlerindeki yıllar içerisindeki deÄŸiÅŸimleri de gösterebiliyor oluÅŸu en büyük artılarından birisi. ÖrneÄŸin siz tutucu bir ÅŸekilde “kredi hesaplama” keyword’ünde sıralamaya girmek için yırtınıyor olabilirsiniz, ancak insanlar bu keyword yerine “kredi karşılaÅŸtırma” kelimesini giderek daha fazla kullanmaya baÅŸlamış olabilirler. Topic Explorer bu gibi detayları görmenizi saÄŸlayacağı için bu aracı düzenli olarak kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Seomonitor.com müÅŸterisi olmasanız dahi belli bir ölçüde ücretsiz olarak kullanabilirsiniz.

Google Analytics

Web sitenizin arama motorlarındaki görünürlüÄŸü ne durumda? Ne kadar ziyaretçiniz var? Sitenizde nasıl düzenlemeler yapmanız ziyaretçi sayınızı artırır? Bu sorulara cevap bulabilmeniz için mutlaka Google Analytics kullanmanızı tavsiye ederiz. Web sitenizin trafiÄŸi hakkında neredeyse her noktada bilgi verebilen Google Analytics, tamamen ücretsiz ve geniÅŸ özellikleriyle ilk kullanmanız gereken araçlardan bir diÄŸeri. Google Analytics ile Google Search Console hesaplarını birbirine baÄŸlayarak da arama trafiÄŸiniz hakkında daha geniÅŸ bilgi almanız mümkün. Ayrıca ÖzelleÅŸtirilmiÅŸ Rapor Görünümü ve KiÅŸiselleÅŸtirilmiÅŸ Gösterge Tabloları oluÅŸturarak Google Analytics’i daha verimli kullanabiliyorsunuz.

Google Trends

Google Trends, insanların en çok arama yaptığı terimlerden tutun da belirli anahtar kelimelerin arama istatistiklerine kadar geniÅŸ bir yelpazade bilgi edinmenizi saÄŸlayan bir baÅŸka ücretsiz Google aracı. SEO projesi içerisinde ağırlıklı bir yeri olmasa da kendine has özellikleri sayesinde yardıma ihtiyacınız olduÄŸunda sizi bekliyor olacak.

Bing Webmaster Tools

Hali hazırda birçok Web yöneticisi Google Search Console kullanıyor. Bing Webmaster Tools da Google Search Console gibi birçok konuda bilgi veren bir araç. Ancak birkaç noktada ön plana çıkan özelliklere de sahip; Bing Webmaster Tools, Google Search Console’a göre daha çok derinlemesine analiz ve SEO geliÅŸtirme tavsiyeleri içeren fonksiyonlara sahip. EÄŸer ÅŸu ana kadar kullanmadıysanız, Bing Webmaster Tools çok iÅŸinize yarayabilir.

Yandex Metrica

Google’ın gölgesinde kalmamak için çalışmalarını sürdüren Bing gibi pazara dahil olmaya çalışan bir baÅŸka arama motoru olan Yandex, Yandex Metrica ile hem Web yöneticilerine hem de SEO uzmanlarına ücretsiz olarak hizmet vermekte. Google Search Console ve Bing Webmaster Tools benzeri fonksiyonlarıyla hizmet veren Yandex Metrica, özellikle Rusya pazarında faydalı olabilecek bir araç.

Screaming Frog

Bir arama motoruna baÄŸlı olmadan hizmet veren ilk kısıtlı ücretsiz aracımız Screaming Frog. Ücretsiz versiyonu ile maksimum 500 URL’ye kadar tarama yapabildiÄŸiniz bu araç, oldukça kapsamlı fonksiyonlara sahip. Bilgisayarınıza indirip kurarak kullanabileceÄŸiniz Screaming Frog, Windows iÅŸletim sistemleri haricinde Mac OS X ve Ubuntu iÅŸletim sistemleriyle de çalışabilmesiyle dikkat çekiyor. Lisans başına yıllık 149 pound olarak ücretlendirilen Screaming Frog ile limitsiz tarama yapabiliyor, yaptığınız analizleri kaydedebiliyor ve tüm konfigürasyon seçeneklerine ulaÅŸabiliyorsunuz.

Not: BahsettiÄŸimiz 500 URL kısıtlaması, her tarama için geçerlidir.

Black Widow

Site yapısını (bilgi mimarisini)  görebileceÄŸiniz bu ücretsiz araçla özellikle yapısal düzeni ve site içi linkleme eksikliklerini tespit edebilirsiniz. Oldukça hızlı, basit ve kullanışlı olan bu araçla site yapısında garip görünen bölümleri tespit edebilirsiniz.

Soovle

Soovle, yazdığınız bir arama terimiyle ilgili olan diÄŸer arama terimlerini görmenizi saÄŸlayan basit bir araç. Google’dan alışık olduÄŸumuz, arama terimini yazarken karşımıza çıkan benzer arama terimleri veya arama sonuç sayfasının en altında görüntülenen “ilgili aramalar” bölümünde yer alan tüm terimleri, Google, Wikipedia, Amazon.com, Yahoo!, Bing, YouTube ve answers.com sitelerinden çekmekte. Böylece tek bir noktadan, insanların arama yaparken kullandığı belirli anahtar kelimelerle birlikte “ilgili” arama terimlerini görmenizi saÄŸlamakta.

Übersuggest

Übersuggest, Soovle benzeri bir mantıkla çalışan ücretsiz ve basit araçlardan bir diÄŸer. Yazdığınız arama teriminin kombinasyonlarını ve arama teriminin yanına gelen diÄŸer anahtar kelimeleri görmenizi saÄŸlıyor. Ancak Soovle ile arasında birkaç fark var, Übersuggest birçok dilde hizmet vermekte ve sadece Web aramalarını deÄŸil, Görsel, Haberler, AlışveriÅŸ gibi kategorileri de desteklemekte. Ayrıca arama teriminin yanına gelecek ikinci anahtar kelimenin hangi harfle veya sayıyla baÅŸladığına göre de sıralama yapabilmekte. ÖrneÄŸin “laptop” araması yaptınız. “Laptop” kelimesinin yanında yer alabilecek diÄŸer anahtar kelimeleri de görebiliyorsunuz. Yapmanız gereken arama terimini yazıp arama kriterlerini belirlemek.

YouTube Analytics

Tam olarak bir SEO aracı olduÄŸunu söyleyemesek de, YouTube SEO yapmak isteyenler için ideal bir araç. YouTube kanalınızın istatistiklerini ve kullanıcı verilerini gösteren YouTube Analytics, çok deÄŸerli verileri analiz etmenize olanak saÄŸlıyor.

YouTube’da izlenme süresi en önemli kriterlerden biri olduÄŸu için videolarınızın hangi kitlelere ne ÅŸekilde ulaÅŸtığını tespit edip, sonraki videolarınız için daha etkili bir strateji oluÅŸturmanıza olanak saÄŸlayacaktır.

Bizden haberdar olmak için yan tarafa mail adresinizi yazabilirsiniz.

Ãœye GiriÅŸi

Veya
MÜŞTERİ HİZMETLERİ
Şifrenizi mi unuttunuz? Kayıt olmak ister misiniz? İletişim & Ulaşım